Hvordan fjerner man graffiti?

Graffiti er en form for hærværk, som kan være vanskelig at fjerne. Det er vigtigt at handle hurtigt, hvis du finder graffiti på din ejendom, for det bliver kun værre, jo længere du venter. Vi vil vise dig, hvordan professionelle rengøringsfirmaer bruger forskellige værktøjer og teknikker for effektivt at fjerne graffiti fra enhver overflade.

Først skal du vaske graffitien af med vand og sæbe

Hvis graffitien er på en malet overflade, kan du bruge et rengøringsmiddel eller et kommercielt rengøringsmiddel, der er specielt beregnet til at fjerne graffiti. Sørg for at følge producentens anvisninger nøje.

Hvis graffitien er på en ikke-malet overflade, f.eks. beton eller metal, kan du bruge en opløsning af saltsyre til at ætse overfladen og hjælpe malingen med at skrælle af. Brug beskyttelseshandsker og beskyttelsesbriller, når du bruger denne opløsning, og sørg for at skylle grundigt bagefter.

Når graffitien er fjernet, skal du forsegle overfladen med et passende forseglingsmiddel for at forhindre, at det sker igen.

Brug en skurebørste til at fjerne genstridige mærker

Hvis graffitien er på en malet overflade, skal du bruge en slibende skrubbepude eller børste til at fjerne alle genstridige mærker. Du kan finde disse i de fleste isenkrambutikker.

Brug blide cirkulære bevægelser med det værktøj, du bruger, og brug så meget kraft som nødvendigt uden at beskadige overfladen nedenunder.

Når al malingen er fjernet, skal du skylle grundigt med vand og lade den tørre, inden du forsegler den med et beskyttende forseglingsmiddel som voks eller lak . Hvis dette ikke virker, kan det være nødvendigt at fjerne nogle lag af den gamle maling først, hvilket kan gøres ved hjælp af kemiske strippere, der er beregnet til dette formål .

Spray overfladen med sprit

Hvis graffitien er blevet skrevet med maling eller blæk, kan du bruge en opløsning af denatureret alkohol til at fjerne den. Dette virker ved at nedbryde de kemiske bindinger mellem molekylerne i malingen og opløse dem.

Du kan lave din egen opløsning ved at blande en del isopropylalkohol med tre dele vand . Det kan være nødvendigt at gentage denne proces flere gange, hvis alle spor af maling ikke er blevet fjernet efter den første påføring. Når der ikke er nogen tegn på tilbageværende blæk, skal du lade overfladen tørre grundigt, inden du forsegler den som ovenfor.

Du bør kun forsøge disse teknikker på ikke-porøse overflader såsom metal , plast , fliser eller glas . Hvis graffitien optræder inde i en ovndør eller på en træbordplade, skal du kontakte en professionel rengøringsvirksomhed.

Udgivet i Uncategorized