Det skal handle om statiske beregninger.

Hej alle sammen herinde på bloggen. I dag skal vi tale om noget, som man kalder statiske beregninger. Og hvad er det så? Det er det, som jeg gerne vil tale med jer om herinde i dag, hvor jeg håber at I vil læse med og lære mere om dette emne.

Statiske beregninger sikre at din konstruktion er stabil

Det, som jeg vil tale om i dag er en vigtig del af civilingeniørarbejde. Der er beregninger som bruges til at bestemme en konstruktions stabilitet og styrke. Vi skal nemlig tale om statiske beregninger. Du gættede rigtigt. Ved at forstå, hvordan statiske beregninger fungerer, kan du bygge en stabil og sikker konstruktion af dit nye hus. Ikke at du skal bygge huset, men det er godt at vide noget om det her emne, når du skal igang med at arbejde med virksomheder, hvor de taler om de her ting. Læs med og lær mere. Nu skal vi gennem gå de trin, som statiske beregninger har. Først er der bestemmelse af kræfter og bestemmelse af ligevægt. Det her er det første trin. Og her beregner ingeniørerne kraften på hver enkelt del af konstruktionen, så man kan se, om konstruktionen kan holde til det, som man ønsker at bygge til eller tage fra.

Det er meget godt at vide

Det er altid rigtig godt at vide noget om byggeri, når man selv skal igang. Hvis du f.eks. har to bjælker, der er forbundet med en søjle, vil søjlen opleve træk- og kompressionskræfter, når du har bygget huset. Dette er en meget naturlig ting, fordi jorden er, som den er. Og derfor er det uhyre vigtigt at have styr på beregningerne før man bygger. Hvordan det fungerer i praksis? Bjælkerne vil opleve forskydningskræfter, når de bøjes under strukturens vægt. Så når du hyrer en ingeniør, forstår de hvordan disse kræfter interagerer. De kan hjælpe dig med, at konstruktionen er stabil og sikker. Jeg håber, at denne blogpost har gjort jer lidt klogere på, hvad dette emne handler om. Det er rigtig vigtigt, at I forstår at hyre de rigtige folk til jeres projekt. En god ingeniør, som dem jeg linker til i dag, giver dig beregninger som er til at forstå. Du kan spørge alt det du vil, hvis der er noget, som ikke giver mening. Men de skriver det hele, så det giver mening for sådan nogle som dig og mig.

Læs mere her.

Udgivet i Gode råd